Vårt uppdrag

Vi startade Brädspelskafét för att erbjuda människor en plats att umgås på riktigt. Spel och lek har varit centralt för många kulturer under lång tid. Oavsett spel eller tidsepok ser vi människor som möter varandra i samspel eller tävlan för att umgås på sätt som vardagen kanske inte annars erbjuder. Leken eller spelet blir en gemensam mark där begränsningar presenterar utmaningar att lösa och hinder att överkomma. Gåtor, tärningar, kort och avatarer utgör spelplanen där människor kan mötas som likar oavsett andra förutsättningar.  

Vi tror att lek och spel är nödvändigt för att förstå oss själva och varandra. I leken testar vi idéer och identiteter, i spelet mäter vi krafter och testar förmågor. Vi tror att utforskande och eftertänksamma samtal förklarar och formar de verkligheter vi rör oss i. I leken kan vi låtsas att vi är någon annan. I spelet kan vi se strukturer som hjälper oss synliggöra vardagens normer. I hängivelsen och glädjen kan vi möta andra och knyta nya band.

Vi driver brädspelskafét för att vi tror på en lugnare och närmare vardag. Ju färre saker som står mellan oss och de vi håller kärt desto mer tid kan vi ägna åt varandra. Husregler och tolkningar är inte av ondo - de uppstår i vårt behov att förstå och kategorisera världen.  

Vi vill dela med oss av glädjen och komplexiteten i brädspel. Vi vill visa enkelheten i umgänge och frustrationen över tärningsslag. Vi vill bjuda in till samtal och lära oss av dig.

Brädspelskafét är inte världens enda eller bästa plats, det är en del av många i världen och vi vill att du tar med dig det du känner är viktigt.

Brädspelskaféet är även Sveriges minsta brädspelsbutik. Vi öppnade upp vår enda dörr våren 2015 och har sedan dess försett många nyfikna och vana spelare med personliga råd och service i form av spel av bästa kvalitet. Vi som driver Brädspelskaféet har tillsammans många års erfarenhet av brädspel och tillbehör, så när ni handlar hos oss är ni garanterade produkter vi själva har provat och kan gå i god för.

Stöd oss genom att handla från vår webbshop eller besök oss i butiken.

Tillsammans skapar vi spelrum för fler.


Brädspelskaféet i Karlshamn AB
Ronnebygatan 8
37435 Karlshamn

E-post: kontakt@bradspelskafeet.se
Tfn: 0725 47 44 73
Org nr: 559003-2875